03. ЦВЕТЕ на ЖИВОТА

Кат. №: 2 6 1 1 5

Диаметър: 15 мм.
Сребро ( Ag )
Грамаж: 2,5 гр.
Срок за изработка на поръчката 9 работни или 11 календарни дни. Доставка: Обявената цената е с включена доставка с куриерска служба BULPOST, за доставка с Еконт или Спиди до офис на куриерската служба - цена + 4 лв. , за доставка с куриер - цена + 9 лв. Ако в населеното място няма офис на избраната куриерска служба доставката е с куриер. Моля посочете куриерската служба при изпращане на "ПОРЪЧКА". Заплащане: Наложен платеж.
Цена: 37 лв. ( с включена доставка )
Поръчай

Вашето име

Вашия адрес ( задължително )

Вашия телефон ( изискване на куриерската служба )

Вашият Email

Вашaта поръчка

ЦВЕТЕ на ЖИВОТА ( ДЪРВОТО на ЖИВОТА )

„Това е цялото познание както женско, така и мъжко – без изключение … Пропорциите на тази единствена рисунка съдържат всички възможни аспекти на живота …“ Д. Мелхизедек

Цветето на Живота е името, което се дава на геометрична фигура, съставена от множество равномерно разпределени, припокриващи се кръгове. Тази фигура представлява едно цвете като модел със симетрична структура на шестоъгълник. Всичко природно красиво е математически вярно. Флорален мотив откриван като фреска по стени и колони в храмове и сгради с окултно-ритуално предназначение от древността на много места по света. Флоралните мотиви са ползвани в християнските храмове като мотиви за стъклописи ( витражи ), а при мюсюлманските храмовете като мотив за решетки през които преминава светлина и по – рядко за стъклописи в храмове ( често срещани са като витражи в дворците на мюсюлманските владетели ). Много често за да се скрие геометрията на общия рисунъка са ползвани други фигури ( например: квадрат, правоъгълник или триъгълник ) или флорални мотиви с които са замествали отделните съставни форми от общия рисунък на фигурата. Д. Мелхизедек споменава Египет като първоизточник, но такива или подобни фрески има в Европа, Африка и Азия открити са и в България. Прави се връзка между стъпките на живота и геометрията на Цветето на живота. Това което е сигурно е, че сгради ( окултно-ритуални комплекси ) в които съществува такива фреска, са били в добро състояние и сградите са просъществували столетия. Флоралния мотив Цветето на живота се ползва от различни култури и религиозни вярвания в цял свят – християни, мюсюлмани, юдей, будисти, хидндуисти и други. При носене на амулета може да се комбинира и с други амулети. Възстановява психическото равновесие. Усилва интуицията и паранормалните способности. Дава силна защита от агресия и зло. Амулета носен в областта на сърцето или слънчевия сплит има общо добро действие върху: чакрата на слънчевия сплит -Манипура, чакрата на сърцето – Анахата и чакрата на гърлото – Вишуддха. Амулета се прави от края на 2008 г. и е подходящ при 70-80 % от хората.