02. АМУЛЕТИ от БЪЛГАРИЯ и ТРАКИЯ

p_25138 t's

Кат. №: 2 5 1 3 8 M

РАЗМЕР: Височина: 38 мм.
ГРАМАЖ: 6 – 6,8 гр./бр. Сребро пр. 925/1000
КАМЪК: 1 бр. топче (сфера) направена "ръчно" по-поръчка за съответния амулет от естествен минерал ( камък ). При поръчка моля посочете минерала.
Направената "ПОРЪЧКА" се потвърждава до 24 ч. с посочен срок и офис за доставка. Срок за изработка на поръчката до 20 дни. Доставка с куриерска служба СПИДИ до ОФИС. Пратката може да се достави с ЕКОНТ до офис, и на адрес. Заплащане: Наложен платеж.
Цена: 88 лв./бр. ( с включена доставка )
Поръчай

Вашето име

Вашия адрес ( задължително )

Вашия телефон ( изискване на куриерската служба )

Вашият Email

Вашaта поръчка

МЕЧ

Един от най-сложните, разпространени и противоречиви артефакти на земята. Много от мечовете имат собствени имена – Ескалибур, Грам меч, Дюрер и др. има легенди за тяхната сила и специален ритуално – обреден начин на изработка също така се смята, че меча носи характера на този който го изработва. Меча символизира власт, правосъдие, фалическа сила, разделение и раздвоение, постоянство и сила на духа и гняв. Едноострия меч е оръжие и символиката е свързана с него е само с отнемане и разсичане, а двуострия меч е оръжие и символиката е общоприетата. При християните е атрибут на Свети Павел, Архангел Михаил, Свети Стефан и много други, а в „Откровение на св. Йоана Богослова“ (1:16) един двуостър меч излиза от устата на Христос като символ на непобедимата сила и небесната истина, падаща като мълния от небето. В будизма Бог Вишна е с огнен меч на познанието символ на мъдрост отсичаща невежеството. Като символ на власт и всичко произлизащо от нея е признат дори от Западно православната църква – съгласно папската доктрина ( например при папа Инокентий III ) главата на църквата следвало да връчва „светския меч“ на законния владетел като ленно владение. Само в изключителни случаи определено мъжкият символ меч се появява в женски ръце. В исторически план меча се появява в бронзовата епоха през 2 – то хилядолетие пр. н. е. , мечовете от Средиземно, Черно море и Месопотамия си приличат но се различават от тези в северните части на Европа – Скандинавския полуостров появили се през 1400 г. пр. н. е. . В Китай мечове се появяват през династия Шан, а върху релефи на египетски пилони от времето на Рамзесидите се вижда как фараонът в ритуална поза вдига ръка, за да поеме меч, протегнат му от някакъв бог. В България има открит артефакт на ритуален двуостър листообразен меч със знака АЗЪ.
Подходящ е за 30-50% от хората. Индивидуалната инициация – зареждане (активиране) на амулета е желателна. Амулета носен в областта на сърцето или слънчевия сплит има общо добро действие върху: чакрата на слънчевия сплит -Манипура, чакрата на сърцето – Анахата и чакрата на гърлото – Вишуддха. Минерала ( камъка ) подобрява и акцентира над определени качества. Амулета може да се изработи с различни от показаните минерали. Виж материала за: Тигрово око. Изработва се от 2006 година.

Камък – топче ( сфера ) от естествено тигрово око. Амулета може да се изработи с друг минерал  (камък). При поръчка моля посочете минерала в графа “ Вашата поръчка “.