02. АМУЛЕТИ от БЪЛГАРИЯ и ТРАКИЯ

24135m_c

Кат. №: 2 4 1 3 5 M

РАЗМЕР: Височина: 34 мм.
ГРАМАЖ: 5,6 – 5,9 гр./бр. Сребро пр. 925/1000
КАМЪК: 1 бр. топче (сфера) направена "ръчно" по-поръчка за съответния амулет от естествен минерал ( камък ). При поръчка моля посочете минерала.
Направената "ПОРЪЧКА" се потвърждава до 24 ч. с посочен срок и офис за доставка. Срок за изработка на поръчката до 20 дни. Доставка с куриерска служба СПИДИ до ОФИС. Пратката може да се достави с ЕКОНТ до офис, и на адрес. Заплащане: Наложен платеж.
Цена: 77 лв./бр. ( с включена доставка )
Поръчай

Вашето име

Вашия адрес ( задължително )

Вашия телефон ( изискване на куриерската служба )

Вашият Email

Вашaта поръчка

НОЖ

Ножа е активното начало, което видоизменя пасивната материя. Смисъла на символиката се променя в зависимост от народите, които използват инструмента: Виетнам – означават човешката работа в общ смисъл, в хиндуистката иконография ножът е свързван само със страшни божества и е безмилостно оръжие, същото схващане срещаме в глиптиката на мексиканците и на майте, в Китай ножът е емблема на луната, в Африка има фалическото символно значение. В най-различни части на света ножът притежава способността да прогонва злите сили, което изглежда произтича от определена особеност в символиката на желязото. Ножа често се свързва с жертвоприношение (оръжието в ръката на Авраам, готов да пожертва сина си Исак). Инструмент на жертвоприношенията ножът е основен при редица инициационни изпитания, като се започне с обрязването. Независимо от противоречивите чувства и асоциации които предизвиква думата „нож“ това е символ на ново начало , прекъсване на нещо старо и премахване на това което ни пречи , това е активното начало, което видоизменя пасивната материя. През хилядолетната история на човечеството ножа (острието) е неразривна част от обредно – религиозните действия на всички култури. Съществуват неолитни ножове от кремък или обсидиан, чиято употреба се е запазила у някои народи при церемонии и обредни жертвоприношения доста време след като в ежедневието са били заместени от железните ножове. Амулета носен в областта на сърцето или слънчевия сплит има общо добро действие върху: чакрата на слънчевия сплит -Манипура, чакрата на сърцето – Анахата и чакрата на гърлото – Вишуддха. Минерала ( камъка ) подобрява и акцентира над определени качества. Амулета може да се изработи с различни от показаните минерали. Виж материала за: Тигрово око   и   Карнеол

Камък – топче ( сфера ) от естествено тигрово око. Амулета може да се изработи с друг минерал ( камък ). При поръчка моля посочете минерала в графа “ Вашата поръчка “.