02. АМУЛЕТИ от БЪЛГАРИЯ

Кат. №: 2 4 1 3 5 c

Височина: 35 мм.
Сребро ( Ag )
Грамаж: 5,8 гр.
Срок за изработка на поръчката 9 работни или 11 календарни дни. Доставка: Обявената цената е с включена доставка с куриерска служба BULPOST, за доставка с Еконт или Спиди до офис на куриерската служба - цена + 4 лв. , за доставка с куриер - цена + 9 лв. Ако в населеното място няма офис на избраната куриерска служба доставката е с куриер. Моля посочете куриерската служба при изпращане на "ПОРЪЧКА". Заплащане: Наложен платеж. Камъни: Виж края на описанието на амулета.
Цена: 68 лв. ( с включена доставка )
Поръчай

Вашето име

Вашия адрес ( задължително )

Вашия телефон ( изискване на куриерската служба )

Вашият Email

Вашaта поръчка

НОЖ

Ножа е активното начало, което видоизменя пасивната материя. Смисъла на символиката се променя в зависимост от народите, които използват инструмента: Виетнам – означават човешката работа в общ смисъл, в хиндуистката иконография ножът е свързван само със страшни божества и е безмилостно оръжие, същото схващане срещаме в глиптиката на мексиканците и на майте, в Китай ножът е емблема на луната, в Африка има фалическото символно значение. В най-различни части на света ножът притежава способността да прогонва злите сили, което изглежда произтича от определена особеност в символиката на желязото. Ножа често се свързва с жертвоприношение (оръжието в ръката на Авраам, готов да пожертва сина си Исак). Инструмент на жертвоприношенията ножът е основен при редица инициационни изпитания, като се започне с обрязването. Независимо от противоречивите чувства и асоциации които предизвиква думата „нож“ това е символ на ново начало , прекъсване на нещо старо и премахване на това което ни пречи , това е активното начало, което видоизменя пасивната материя. През хилядолетната история на човечеството ножа (острието) е неразривна част от обредно – религиозните действия на всички култури. Съществуват неолитни ножове от кремък или обсидиан, чиято употреба се е запазила у някои народи при церемонии и обредни жертвоприношения доста време след като в ежедневието са били заместени от железните ножове. Амулета носен в областта на сърцето или слънчевия сплит има общо добро действие върху: чакрата на слънчевия сплит -Манипура, чакрата на сърцето – Анахата и чакрата на гърлото – Вишуддха. Минерала ( камъка ) подобрява и акцентира над определени качества. Амулета може да се изработи с различни от показаните минерали. Виж материала за: Карнеол

Камък – топче ( сфера ) от естествен карнеол. Амулета може да се изработи с друг минерал ( камък ). При поръчка моля посочете минерала в графа “ Вашата поръчка “.