02. АМУЛЕТИ от БЪЛГАРИЯ и ТРАКИЯ

p_23127

Кат. №: 2 3 1 2 7

Диаметър: 27 мм.
Сребро ( Ag )
Грамаж: 5,3 гр.
Направената "ПОРЪЧКА" се потвърждава до 24 ч. с посочен срок и офис за доставка. Срок за изработка на поръчката 9 - 12 работни или 11 - 16 календарни дни. Доставка: Обявената цената е с включена доставка с куриерска служба СПИДИ до ОФИС. Пратката може да се достави с ЕКОНТ или BULPOST до офис или на адрес. Заплащане: Наложен платеж. Камъни: Виж края на описанието на амулета.
Цена: 50 лв. ( с включена доставка )
Поръчай

Вашето име

Вашия адрес ( задължително )

Вашия телефон ( изискване на куриерската служба )

Вашият Email

Вашaта поръчка

Т Р И Н А К Р И Я

( Трискел, Трикрак, Трискелион, Трикверта )

От гръцки – τριναχρία , τρισκελης – трикрак ( триног ). От латински – triquetrum.

Тринакрията е соларен символ аналогичен на свастиката като общоприетата символиката е движението на слънцето – възход, зенит и залез ( хода на времето ). Въртенето ( кръженето ) на фигурата се подсилва с „ динамизиране “ на посоката. Другата символика се свързва с един девиз изписан върху герб „ Ще стои изправен накъдето и да го хвърлиш “. Тринакрията е известна още и като тройна свастика. За България Тринакрията се свързва с траките и гръцката митология – на остров Гелиоса е имало вълшебно стадо от крави като техния брой е бил равен на броя на дните в годината. Символа има до индоевропейски произход. Първата датировка е върху праисторически глинени съдове от периода на полското ( поле ) урнополагане и при мегалитни постройки в Ирландия от бронзовата епоха. Знака Тринакрия се среща навсякъде от Европа до Азия най – вече при народите от Хималаи, Тибет и Япония. За Европа знака е бил разпространен и ползван най – вече от северните народи,Тракия, а след това от Гърция – гърци, етруси, келти, викинги, нормани.

Поради силата на знака е широко разпространена и ползвана в хералдиката като част от герб на острови, градове или фамилии. Има много монети със символа Тринакрия. Форма получена на същия принцип като при тринакрия във християнството символизира Св. Троица. В днешно време е символ на познание, движение, мъдрост, защита и връзка между троични сили ( системи ) като например Дух, Небе и Земя. Намира приложение и като коректор в Геомантията ( Фън Шуй ). При радиестезично мерене и нумерология показва, че е подходящ при 50-60% от хората. Изработва се от 2007 година. Амулета носен в областта на сърцето или слънчевия сплит има общо добро действие върху: чакрата на слънчевия сплит – Манипура, чакрата на сърцето – Анахата и чакрата на гърлото – Вишуддха.