02. АМУЛЕТИ от БЪЛГАРИЯ и ТРАКИЯ

p_21-1

Кат. №: 0 2 1 1 5

РАЗМЕР ( В. х Ш. ) : 30 мм. х 15 мм.
ГРАМАЖ: 1,3 – 1,6 гр./бр. Сребро пр. 925/1000
Дръжката на Лабриса е направена от дърво.
Направената "ПОРЪЧКА" се потвърждава до 24 ч. с посочен срок и офис за доставка. Срок за изработка на поръчката до 20 дни. Доставка с куриерска служба СПИДИ до ОФИС. Пратката може да се достави с ЕКОНТ до офис, и на адрес. Заплащане: Наложен платеж.
Цена: 50 лв./бр. ( с включена доставка )
Поръчай

Вашето име

Вашия адрес ( задължително )

Вашия телефон ( изискване на куриерската служба )

Вашият Email

Вашaта поръчка

ЛАБРИС
В Северна Америка , Южна Америка , Азия , Европа и Африка двуострата брадва – лабрис се е свързвала с гръмотевицата, дъжда, а от там и с плодородието. Лабриса е соларен символ атрибут на Зевс и други Богове. При християните е символ / атрибут на Свети Йоан и още трима светци. В Индия на Бог Агни, Египет, Китай, Европа, Западна Африка и Среден Изток символизира власт и всичко произтичащо от това. За будизма е символ на кръговрата на сменящите се цикли. Има намерени артефакти още от каменната епоха. В Европа строители са определяли мястото на строежа с Лабрис. Същия е давал здравина и просперитет на градежа. Разсича злото. В Китай е символ на съюза на семейството ( семействата ). Младите хора можели да се свържат само ако принадлежали към различни семейства . Преди да се създаде ново семейство е трябвало да сближат две чужди семейства. Това се постигало по пътя на дипломатически обреди. Лабриса е бил символ – емблема на посредника вестител, с нея той окастрял стволовете от клонките, а клонките връзвал на наръчи.
За България – символ със силно присъствие при траките, артефактите са от амулети до стенописи, първите датирани образци са 9 – 8 век пр. Христа като символ на властта. Първото документирано споменаване на думата лабрис е от Плутарх в частта “ Гръцки въпроси “ на неговата “ Моралия „. Символ познат и ползван и от Рим. Лабриса е най стилизирания модел на Слънце и Луна като едно цяло изградено от взаимно допълващи се противоположности.
Подходящ е за 50-60% от хората. Индивидуалната инициация – зареждане (активиране) на амулета е желателна. Изработва се от 2006 година.