18. АМУЛЕТИ от КИТАЙ

p_19127-1

Кат. №: 1 9 1 2 7

Диаметър: 27 мм.
Сребро ( Ag )
Грамаж: 3,5 гр.
Срок за изработка на поръчката 9 работни или 11 календарни дни. Доставка: Обявената цената е с включена доставка с куриерска служба BULPOST, за доставка с Еконт или Спиди до офис на куриерската служба - цена + 4 лв. , за доставка с куриер - цена + 9 лв. Ако в населеното място няма офис на избраната куриерска служба доставката е с куриер. Моля посочете куриерската служба при изпращане на "ПОРЪЧКА". Заплащане: Наложен платеж.
Цена: 50 лв. ( с включена доставка )
Поръчай

Вашето име

Вашия адрес ( задължително )

Вашия телефон ( изискване на куриерската служба )

Вашият Email

Вашaта поръчка

СИМВОЛ на ДЪЛГОЛЕТИЕ
Божеството ШОУСИН и символиката свързана с него според вярванията в Китай и Япония носи дълголетие, здраве и щастие. Това е стилизирана форма на йероглифа за дълголетие.
Символа може да се срещне заобиколен от прилепи , свастика/суастика или и двата елемента общо. Броя на елементите, тяхното място и ориентирането им е строго определено. Поради тази причина ползването на чистия символ е за предпочитане. Този амулет се ползва в Фън Шуй.
Божеството на дълголетието Шоусин е астрално божество и се изобразява като едър мъж с дълга бяла брада и неестествено удължен череп, най-често без коса. В едната си ръка той държи праскова, символ на живота, а в другата – тояга от чворесто дърво и язди елен или жерав, и е съпровождан от момче – прислужник. Според една легенда божеството живее в дворец на Южния полюс, заобиколен от голяма градина с ароматни билки, където расте и билката на безсмъртието. Ето защо често го наричат Безсмъртния от Южния черпак . В космологичните представи на китайците Югът е посоката на живота . Тук се корени и вярването, че щом се появи „Старецът от Южния черпак“ , в Централното царство се възцарява мир и покой. На това божество се поднасят дарове с надеждата за дълголетие и свързаните с него здраве и щастие.