15. ЕГИПЕТ - УДЖАТ, АНХ и др.

p_16136 t's

Кат. №: 1 7 1 3 6 М

Тегло: 7,3 - 7,8 гр./бр. Сребро (Ag) - пр. 925/1000
Размери: Диаметър Ф - 36 мм.
Камък – 1 бр. кабушон от естествено тигрово око, карнеол или друг минерал. Направен ръчно за съответния амулет. При поръчка моля посочете минерала в графа “Вашата поръчка“.
Направената "ПОРЪЧКА" се потвърждава до 24 ч. с посочен срок и офис за доставка. Срок за изработка на поръчката до 30 дни. Доставка с куриерска служба до ОФИС. Заплащане: Наложен платеж.
Цена: 95 лв./бр.
Поръчай

Вашето име

Вашия адрес ( задължително )

Вашия телефон ( изискване на куриерската служба )

Вашият Email

Вашaта поръчка

МААТ

Маат е древната богиня на правосъдието в Египет представяна е като жена с перо на главата. За разлика от другите богове и богини Маат е по-скоро концепция, а не действащо божество. Маат е и превъплъщение на бог Амон и жена на бог Тот. При мумифицирането сърцето на починалия умишлено било оставяно в тялото на мумията защото се е смятало, че след смъртта мъртвеца се изправял на съд. Този съд представлявал везна на едната страна на везната е стояло перото на истината което принадлежало на богинята на правосъдието Маат. От другата страна на везната се поставяло сърцето на покойника и ако паланзите на везната се изравнят значи човекът е живял добре и душата му бива допускана в подземното царство. Ако пък сърцето се окаже по – тежко от перото на истината значи, че на сърцето тежат много грехове и то бива изяждано от сърцеяда Аммут и така душата никога не може да намери покой.

Чрез амулета се постига справедливост при решаването на различни ситуации. Подходящ е за 40-50% от хората. Понякога се налага индивидуална инициация – зареждане (активиране) на амулета. Може да се монтира подходящ минерал / камък. Амулета носен в областта на сърцето или слънчевия сплит има общо добро действие върху: чакрата на слънчевия сплит – Манипура и чакрата на сърцето – Анахата. Минерала ( камъка ) подобрява и акцентира над определени качества. Амулета може да се изработи с различни от показаните минерали. Виж материала за: Тигрово око. Изработва се от 2005 година.

Камък – 1 бр. кабушон от естествено тигрово око, карнеол или друг минерал. Направен ръчно за съответния амулет. При поръчка моля посочете минерала в графа “Вашата поръчка“.