15. ЕГИПЕТ - УДЖАТ, АНХ и др.

17123s_0984-4_300 w 155 h 246

Кат. №: 1 7 1 2 3 М

Ширина: 23 мм.
Височина: 36 мм.
Сребро ( Ag )
Грамаж: 7,5 гр.
Срок за изработка на поръчката 13 работни или 15 календарни дни. Доставка: Обявената цената е с включена доставка с куриерска служба BULPOST, за доставка с Еконт или Спиди до офис на куриерската служба - цена + 4 лв. , за доставка с куриер - цена + 9 лв. Ако в населеното място няма офис на избраната куриерска служба доставката е с куриер. Моля посочете куриерската служба при изпращане на "ПОРЪЧКА". Заплащане: Наложен платеж. Камъни: Виж края на описанието на амулета.
Цена: 90 лв. ( с включена доставка )
Поръчай

Вашето име

Вашия адрес ( задължително )

Вашия телефон ( изискване на куриерската служба )

Вашият Email

Вашaта поръчка

СКАРАБЕЙ

В Египет от най-древни времена, за придобиване на още по – голяма сила е изработван амулет във вид на скарабей. Според египтяните бръмбарът е свещен и притежава невероятна сила. Затова ако се изработи от камък и върху него се гравират съответните “слова на силата” този амулет не само ще защити сърцето, но и ще даде на покойника нов живот и битие. Освен това скарабеят е олицетворение и символ на бог Хепри – невидимата сила на съзиданието, която движи слънцето по небето. Египтяните вярва, че свещеният бръмбар скарабей се е родил от топка тор без помощта на естествените репродуктивни процеси. Поради това бог Хепри е приравняван с Атум, самосъздалият се бог на Слънцето, а по-късно и с Ра. Амулетите скарабей са особено почитани в Египет. Те се изработват от зелен базалт, гранит или мрамор, понякога от синя глина или фаянс, покрит с червена, синя или зелена глазура. В долната си част те са плоски, за да бъдат изписвани на тях “словата на властта”, пожелания за късмет или магически символи. Има два вида скарабей: единия ( без камъни и без крака ) се свързва с мъртвите , а другия с живота и просперитета. Всички народи живеещи около Средиземно море почитат и ползват този амулет.

Амулета носен в областта на сърцето или слънчевия сплит има общо добро действие върху: чакрата на слънчевия сплит – Манипура, чакрата на сърцето – Анахата и чакрата на гърлото – Вишуддха. Минерала ( камъка ) подобрява и акцентира над определени качества. Амулета може да се изработи с различни от показаните минерали – оникс и тигрово око. Виж материала за: Тигрово око и Оникс. Изработва се от 2006г. Подходящ е при 30 – 40 % от хората.

Камък – кабушон от естествен оникс и тигрово око.