15. ЕГИПЕТ - УДЖАТ, АНХ и др.

p_17117-1

Кат. №: 1 7 1 1 7

Тегло: 4,8 - 5,2 гр./бр. Сребро (Ag) - пр. 925/1000
Грамаж: 5 гр.
Направената "ПОРЪЧКА" се потвърждава до 24 ч. с посочен срок и офис за доставка. Срок за изработка на поръчката до 20 - 25 дни. Доставка с куриерска служба до ОФИС. Заплащане: Наложен платеж.
Цена: 78 лв./бр.
Поръчай

Вашето име

Вашия адрес ( задължително )

Вашия телефон ( изискване на куриерската служба )

Вашият Email

Вашaта поръчка

СКАРАБЕЙ
В Египет от най-древни времена, за придобиване на още по – голяма сила е изработван амулет във вид на скарабей. Според египтяните бръмбарът е свещен и притежава невероятна сила. Затова ако се изработи от камък и върху него се гравират съответните “слова на силата” този амулет не само ще защити сърцето, но и ще даде на покойника нов живот и битие. Освен това скарабеят е олицетворение и символ на бог Хепри – невидимата сила на съзиданието, която движи слънцето по небето. Египтяните вярва, че свещеният бръмбар скарабей се е родил от топка тор без помощта на естествените репродуктивни процеси. Поради това бог Хепри е приравняван с Атум, самосъздалият се бог на Слънцето, а по-късно и с Ра. Амулетите скарабей са особено почитани в Египет. Те се изработват от зелен базалт, гранит или мрамор, понякога от синя глина или фаянс, покрит с червена, синя или зелена глазура. В долната си част те са
плоски, за да бъдат изписвани на тях “словата на властта”, пожелания за късмет или магически символи. Има два вида скарабей: единия ( без камъни и без крака ) се свързва с мъртвите , а другия с живота и просперитета. Всички народи живеещи около Средиземно море почитат и ползват този амулет.
Изработва се от 2006г. Подходящ е при 30 – 40 % от хората.