15. ЕГИПЕТ - УДЖАТ, АНХ и др.

p_15128 R-1

Кат. №: 1 5 1 2 8 R

Диаметър: 28 мм.
Сребро ( Ag )
Грамаж: 9,80 - 10,50 гр. Сребро ( Ag 925 / 1000 )
Срок за изработка на поръчката 9 работни или 11 календарни дни. Доставка: Обявената цената е с включена доставка с куриерска служба BULPOST, за доставка с Еконт или Спиди до офис на куриерската служба - цена + 4 лв. , за доставка с куриер - цена + 9 лв. Ако в населеното място няма офис на избраната куриерска служба доставката е с куриер. Моля посочете куриерската служба при изпращане на "ПОРЪЧКА". Заплащане: Наложен платеж.
Цена: 63 лв. ( с включена доставка )
Поръчай

Вашето име

Вашия адрес ( задължително )

Вашия телефон ( изискване на куриерската служба )

Вашият Email

Вашaта поръчка

УДЖАТ
Амулетът „Окото на Хор“ „Уджат“ или „Уаджат“ – е един от най-разпространените амулети дошли от Египет. Използван е като амулет „защитник“ през цялата история на Древен Египет и в днешни времена. Срещат се два вида Уджат – обърнат на ляво и обърнат на дясно. Те изобразяват двете очи на бог Хор, едното от които, съгласно древните текстове, е бяло, а другото – черно. Според друга версия единият Уджат олицетворява Слънцето, а другият – Луната, или съответно Ра и Озирис. Египтяните носели Окото на Хор като амулет, за да спечелят благосклонността на небесата и за да си осигурят сила, бодрост, покровителство, безопасност и добро здраве , символизира знанието придобито по интуитивно – емоционален път. В този си вид се ползва и за фрески, които са от значение и се цели постигането на определен резултат. Изработван се от злато, сребро, гранит, хематит, лапис-лазурис, фаянс, дърво и други подобни материали, макар в последваната глава на Книгата на мъртвите да е казано, че този амулет трябва да бъде направен от лапис-лазурис или от камъка мак. В египетските писмени източници амулета се записва и съответно превежда като „ охраняващо око “ , също така жреците математици са го ползвали за записване на дроби , повърхност и обем. Този символ се среща в съвършено различни варианти, както в миналото така и сега, най – популярното съчетание за Египет е кобра, око и ястреб ( за другите континенти животните са други ), като те символизират трите аспекта на съзнанието и нашета временно пребиваване на земята.
Дясното око е „защитник“ и се използва за да се спечели благосклонността на небесата и за да си осигурят сила, бодрост, покровителство, безопасност и добро здраве.
Подходящ е за 40-50% от хората. Индивидуалната инициация – зареждане (активиране) на амулета е желателна. Изработва се от 2004 година.