14. ХРИСТИЯНСКИ СИМВОЛИ

p_14A2-1

Кат. №: 1 4 5

Ширина: 25 мм.
Височина: 35 мм.
Сребро ( Ag )
Грамаж: 2,5 гр.
Срок за изработка на поръчката 9 работни или 11 календарни дни. Доставка: Обявената цената е с включена доставка с куриерска служба BULPOST, за доставка с Еконт или Спиди до офис на куриерската служба - цена + 4 лв. , за доставка с куриер - цена + 9 лв. Ако в населеното място няма офис на избраната куриерска служба доставката е с куриер. Моля посочете куриерската служба при изпращане на "ПОРЪЧКА". Заплащане: Наложен платеж. Камъни: Виж края на описанието на амулета.
Цена: 42 лв. ( с включена доставка )
Поръчай

Вашето име

Вашия адрес ( задължително )

Вашия телефон ( изискване на куриерската служба )

Вашият Email

Вашaта поръчка

БОГОРОДИЦА

( Пресвета, Пречиста, Владичица, Дева Мария, Светата Майка, Мадона и други имена )

Пресвета Богородица е най-почитаната светица в православието и католицизма. Дева Мария е дъщеря на двама благочестиви юдеи, Йоаким и Анна, потомци на цар Давид, съпруга на дърводелецът Йосиф и майка на Иисус Христос – заченат непорочно. Богородица се приема за закрилница на семейството, жените и децата. Дарява на бездетните дете, дава изцерение от различни болести, защитава и закриля от злото. Православното християнство почита Пресвета Богородица като най-големия светец, първия по значение след Бога. Молитвите, отправени към Пресвета Богородица имат особено значение, тъй като тя е най-близо до Бога и съответно е най-решаващият ходатай за молещия пред Него.

За детството на Дева Мария преданието гласи, че Йоаким и Анна, потомци на цар Давид дълго време били бездетни, докато накрая Бог чул молитвите им и ги надарил с дъщеря. Според тогавашната практика Йоаким и Анна дали обет да посветят детето си на Господ и когато тя навършила три години, те я отвели в Йерусалимския храм, за да я посветят на Бога. Тя останала да живее при храма, където била обучавана и възпитавана до навършване на пълнолетие. След кръстната смърт на Христос и Неговото Възкресение, тя остава в Йерусалим, като за нея се грижи любимият ученик на Иисус св. Йоан Богослов. Пресвета Богородица умира на преклонна възраст ( 64 год. възраст ) с лека смърт — т. нар. успение, с което Бог дарява най-верните си слуги. Според православната традиция Пресвета Богородица е починала и погребана в Ерусалим, а според католическата — в Ефес ( Турция ). На Третият Вселенски събор окончателно се решава спора дали Дева Мария трябва да се нарича Богородица, или не, като се приема, че Иисус, Синът на Мария, бил изцяло Бог, както и изцяло Човек и тези две природи на Иисус (божествената и човешката) били съединени в едно конкретно лице на Св. Троица, а именно Бог Слово. Дева Мария е на особена почит в исляма, една от достойните жени, наред с Асиа (жената на фараона) и Фатима. Коранът я оценява като „най-великата“ от всички жени. Въпреки това, в исляма тя не е обект на по-специална религиозна почит. В Корана има цяла глава, посветена на Дева Мария (Мариам). Мюсюлманите също така вярват в непорочното зачатие и в праведността на Мария.

Пояснение: Иконата е монтирана на обработена дървена основа. Образа на Богородица отговаря на каноническите изисквания за ИЗТОЧНО ПРАВОСЛАВНАТА и АРМЕНСКАТА АПОСТОЛИЧЕСКА ЦЪРКВА.