14. ХРИСТИЯНСКИ СИМВОЛИ Амулети

p_14125-1

Кат. №: 1 4 4 2 5

ГРАМАЖ: 3,3 - 3,6 гр./бр. Сребро (Ag) - пр. 925/1000
РАЗМЕРИ: Диаметър Ф 25 мм.
Направената "ПОРЪЧКА" се потвърждава до 24 ч. с посочен срок и офис за доставка. Срок за изработка на поръчката 9 - 12 работни или 11 - 16 календарни дни. Доставка: Обявената цената е с включена доставка с куриерска служба СПИДИ до ОФИС. Пратката може да се достави с ЕКОНТ или BULPOST до офис или на адрес. Заплащане: Наложен платеж.
Цена: 38 лв./бр. ( с включена доставка )
Поръчай

Вашето СОБСТВЕНО и ФАМИЛНО име

Вашия GSM номер ( изискване на куриерската служба )

Доставка до офис на SPEEDY ( " С ВКЛЮЧЕНА ДОСТАВКА " ): Град и офис на SPEEDY ( задължително )

Адрес за доставка с КУРИЕР или град и офис на ДРУГА куриерска служба ( посочете куриерска служба )

Вашият Email за потварждение на поръчката

Вашaта поръчка: Кат.№ ( Кат.№ и минерал за камък )

Кръста на Император Константин и Елена (майка)
Кръст с монограм “ Хи-Ро “ – Христос. Император Константин през 312 година е видял този знак преди решаваща за него битка с надпис “ С това ще победиш “ на фона на Слънцето на небето. През 313 година с декрет разрешава християнството и този знак е първият официален символ на християните. Източното и западното православие го ползва и в момента като символ на победа и спасение. Знак на християнството още от I-ви век. Служил е за опознаване и защита на християните сред езичниците. Акростиха от гръцки се превежда „Исус Христос Син Божи, Спасител“ – има и други тълкования. Със знака са обозначавани и места за обредни действия. Масово ползван до V-ти век включително. След идването на власт на Константин – първия римски император християнин през 306г. христограмата заема мястото на орела на римските щандарти ( опознавателен знак подобен на хоругва за всеки легион ).
За знака “ Хи-Ро “ има сведения от VII – ми век Пр.Хр. ( според някой изследователи истинската година на раждането на Христос и е свързано с “ Века на Рибите “ – планетите Юпитер и Сатурн – ? ). Подходящ е за 50-60% от хората. Изработва се от 2006 година.