14. ХРИСТИЯНСКИ СИМВОЛИ Амулети

p_14125-1

Кат. №: 1 4 4 2 5

Тегло: 3,3 - 3,6 гр./бр. Сребро (Ag) - пр. 925/1000
РАЗМЕР: Диаметър Ф 26 - 27 мм.
Образеца е характерен за Римската империя
Направената "ПОРЪЧКА" се потвърждава до 24 ч. с посочен срок и офис за доставка. Срок за изработка на поръчката до 20 - 25 дни. Доставка с куриерска служба до ОФИС. Заплащане: Наложен платеж.
Цена: 52 лв./бр.
Поръчай

Вашето име

Вашия адрес ( задължително )

Вашия телефон ( изискване на куриерската служба )

Вашият Email

Вашaта поръчка

Кръста на Император Константин и Елена (майка)
Кръст с монограм “ Хи-Ро “ – Христос. Император Константин през 312 година е видял този знак преди решаваща за него битка с надпис “ С това ще победиш “ на фона на Слънцето на небето. През 313 година с декрет разрешава християнството и този знак е първият официален символ на християните. Източното и западното православие го ползва и в момента като символ на победа и спасение. Знак на християнството още от I-ви век. Служил е за опознаване и защита на християните сред езичниците. Акростиха от гръцки се превежда „Исус Христос Син Божи, Спасител“ – има и други тълкования. Със знака са обозначавани и места за обредни действия. Масово ползван до V-ти век включително. След идването на власт на Константин – първия римски император християнин през 306г. христограмата заема мястото на орела на римските щандарти ( опознавателен знак подобен на хоругва за всеки легион ).
За знака “ Хи-Ро “ има сведения от VII – ми век Пр.Хр. ( според някой изследователи истинската година на раждането на Христос и е свързано с “ Века на Рибите “ – планетите Юпитер и Сатурн – ? ). Подходящ е за 50-60% от хората. Изработва се от 2006 година.