03. ЦВЕТЕ на ЖИВОТА

flower of life + OM

Кат. №: 03-04 М

РАЗМЕР: Диаметър Ф 33 мм.
ГРАМАЖ: 6,8 - 7,5 гр./бр. Сребро пр. 925/1000
КАМЪК: 1 бр. кабушон Ф 2,5 - 2,6 мм. от естествен лазурит, черен турмалин, аметист направени ръчно по-поръчка за съответния амулет. При поръчка моля посочете минерала в графа “ Вашата поръчка “.
Направената "ПОРЪЧКА" се потвърждава до 24 ч. с посочен срок и офис за доставка. Срок за изработка на поръчката до 25 - 30 дни. Доставка с куриерска служба до ОФИС. Заплащане: Наложен платеж.
Цена: 148 лв./бр. с камък лапис лазули
Поръчай

Вашето име

Вашия адрес ( задължително )

Вашия телефон ( изискване на куриерската служба )

Вашият Email

Вашaта поръчка

Амулета ЦВЕТЕ на ЖИВОТА с ОМ е един от малкото амулети който при радиестезична проверка ( мерене с махало ) разрешава комбинирането с други амулети и/или минерали като при това комбиниране всеки един от амулетите запазва качествата си, допълва другия амулет и двата заедно дават качествено нова сила на амулета или качествено ново действие което допълва действието на единия или и на двата амулета. Амулета носен в областта на сърцето или слънчевия сплит има общо добро действие върху: чакрата на слънчевия сплит -Манипура, чакрата на сърцето – Анахата и чакрата на гърлото – Вишуддха. Комбинирането с минерали ( камъни ) подобрява и акцентира над определени качества.

ЦВЕТЕ на ЖИВОТА

„Това е цялото познание както женско, така и мъжко – без изключение … Пропорциите на тази единствена рисунка съдържат всички възможни аспекти на живота …“ Д. Мелхизедек.
Цветето на Живота е името, което се дава на геометрична фигура, съставена от множество симетрично разпределени, припокриващи се кръгове вписани в шестоъгълник и като цяло представлява едно. Всичко природно красиво е математически вярно – модела на фигурата съществува в природата най – вече като подредба на отделни елементи.
Повтарящ се флорален мотив може да се открие като фреска или стенопис по стени и колони в храмове или сгради с окултно – ритуално предназначение от древността на много места по света. Флоралните мотиви са ползвани в християнските храмове най – вече като мотиви за стъклописи ( витражи ) или мозайки за под, а в мюсюлманските храмовете като мотиви за стенописи ( има забрана за рисуване на човешки фигури в храмове и Корана) или за решетки през които преминава светлина и по – рядко за стъклописи в храмове ( често срещани са като витражи в дворците на мюсюлманските владетели ). Много често за да се скрие геометрията на общия рисунъка са ползвани и други фигури ( например: квадрат, правоъгълник, триъгълник или други ) или флорални мотиви.
Д. Мелхизедек споменава Египет като първоизточник, но такива или подобни фрески има в Европа, Африка и Азия открити са и в България.

БЪЛГАРИЯ – ПАМЕТНИЦИ на КУЛТУРАТА:

bg_veliki preslaw

– X век Велики Преслав. Градежът на храм на един от двамата царе – Цар Симеон I или Цар Петър. Мозайка на пода в параклиса на владетеля. Като украсата на пода на централния кораб са намерени шест мозаични плетеници, изработени от мраморни и керамични блокчета в три цвята.

bg_demir baba teke

– 1612 / 1617 г. село Свещари, Североизточна България – Демир баба теке. Каменна плоча с фрески ( вероятно надгробна ). Предполага се, че тюрбето е построено от турците в средата на 16 век, вероятно върху тракийско светилище от 4 век пр.н.е.

Прави се връзка между стъпките на живота и геометрията на Цветето на живота. Това което е сигурно е, че сгради ( окултно-ритуални комплекси ) в които съществуват такива фрески или мотиви, са били в добро състояние и сградите са просъществували столетия и въпреки разрушенията има много запазени находки за археолозите. Флоралния мотив Цветето на живота се ползва от различни култури и религиозни вярвания в цял свят – християни, мюсюлмани, юдей, будисти, хиндуисти и други.

ОМ ( ОМКАРА , АУМ ) – Сричката Ом е най-богатият на значения символ в хиндуизма. Тя е звук – творец, от който се развива проявата и следователно е образ на словото. Тя е Безсмъртното, Неизчерпаемото ( акшара ); тя е самата същност на Ведите, а следователно и на традиционното познание. Тя е символът на Ганеша и отговаря на свастиката ( цикличността ). Съществува и една четвърта особеност на сричката, а тя е нейната неопределена цялост, разглеждана независимо от трите изграждащи я елемента.

При носене на амулета може да се комбинира и с други амулети. Възстановява психическото равновесие. Усилва интуицията и пара нормалните способности. Дава силна защита от агресия и зло. Амулета носен в областта на сърцето или слънчевия сплит има общо добро действие върху: чакрата на слънчевия сплит -Манипура, чакрата на сърцето – Анахата и чакрата на гърлото – Вишуддха. Амулета се прави от края на 2008 г. и е подходящ при 70-80 % от хората.
Виж материала за: Лазурит. Амулета може да се изработи с различни от показаните минерали.
КАМЪК: 1 бр. кабушон  Ф 2,5 – 2,6 мм. от естествен лазурит, черен турмалин, аметист  направени „ръчно“ по-поръчка за съответния амулет. При поръчка моля посочете минерала в графа “ Вашата поръчка “.