06. КАДУЦЕЙ

  • Варианти:
  • 0 6 ,
p_06 e_1

Кат. №: 0 6 е

Ширина: 17 мм.
Височина: 43 мм.
Сребро ( Ag )
Грамаж: 3,85 гр.
Срок за изработка на поръчката 9 работни или 11 календарни дни. Доставка: Обявената цената е с включена доставка с куриерска служба BULPOST, за доставка с Еконт или Спиди до офис на куриерската служба - цена + 4 лв. , за доставка с куриер - цена + 9 лв. Ако в населеното място няма офис на избраната куриерска служба доставката е с куриер. Моля посочете куриерската служба при изпращане на "ПОРЪЧКА". Заплащане: Наложен платеж.
Цена: 80 лв./бр.
Поръчай

Вашето име

Вашия адрес ( задължително )

Вашия телефон ( изискване на куриерската служба )

Вашият Email

Вашaта поръчка

КАДУЦЕЙ

Един от най-древните символи, гравиран още 2600 г.пр.н.е. върху купата на Гудеа (царя на Лагаш), и върху каменните плочки в Индия – нагакали. Формите и тълкуванията на кадуцея са разнообразни, и не се изключват взаимно. Жезъла на Хермес / Меркурий или Кадуцей представлява тояжка, около която в противоположни посоки се увиват две змии. Така тояжката уравновесява двата аспекта на змията – светъл и тъмен, антагонизма и равновесието на космичните потоци, чието общо изображение е двойната спирала. Легендата се отнася до първичния хаос и неговата поляризация ( змиите са разделени от Хермес ), а чрез увиване около тояжката ( световната ос ) се постига равновесие между противоположностите , поради което се приема за символ на мир. Хермес е пратеник на боговете и водач на съществата в техните превращения възходящи и низходящи изобразени от двете змии. Друго тълкуване на Кадуцея е, че е символ на плодовитостта. Кадуцеят състоящ се от две съвокупляващи се змии е индоевропейски образ. В Индия – кадуцеят е свързан с многобройни обреди; в гръцката митология – емблема на Хермес ; римляните – емблема на Меркурий търсейки освобождение и изцеление, душевното равновесие и пристойното поведение ( тояжката е властта, двете змии – благоразумието, крилете – усърдието ). Кадуцеят придобива пълния си смисъл през гръцката епоха, когато над двете змии се появяват криле така се превръща в земно — небесен синтез. Кадуцеят обединява също така четирите природни стихии и тяхното символично значение: тояжката съответства на земята, крилете – на въздуха, змиите – на огъня и водата. Според будистите най-вече според тантрическото учение тояжката на кадуцея съответства на ос, а змиите на Кундалини – навитата на кълбо сила, която дреме в долната част на гръбнака и се изкачва над фонтанелата, преминавайки през чакрите. Кадуцеят на Асклепий – родоначалник на лечителите и бъдещ бог на медицината обобщава истинското изцеление и истинското възкресение на душата – символ на психосоматичното равновесие. Днес кадуцеят е общоприетата емблема на медицинската наука. Кадуцеят неутрализира гняв, помирява врагове – символ на посредничество, мир и съгласие. Подходящ е при 35-50% от хората и трудно се съчетава с други амулети. Предпочитан е от търговци и лекари. В различни варианти се ползва като символ от сдружения или общности. Индивидуалната инициация – зареждане (активиране) на амулета е желателна. Изработва се от 1995 година. Минерала ( камъка ) подобрява и акцентира над определени качества. Амулета може да се изработи с различни от показаните минерали. Виж материала за: Изумруд.

Пояснение: Камък – кабушон или фасетиран изумруд. При поръчка моля посочете минерала и вида камък в графа “ Вашата поръчка “ – пример: кабушон изумруд / фасетиран рубин. Обявената цена е за камък – Ф 3 мм. кабушон от естествен изумруд. Снимката е на амулет от злато.