05. КОСТЕНУРКА

turtle

Кат. №: 0 5 1 4 0 M

Ширина: 30 мм.
Височина: 40 мм.
Тегло: 8,10 - 8,60 гр. / Сребро – пр. 925 /1000
Камък: Амулета се изработва с различни Полускъпоценни минерали ( камъни ). Камък Ф 2,3 мм : – кабушон или фасетиран камък от естествен минерал.
Направената "ПОРЪЧКА" се потвърждава до 24 ч. с посочен срок и офис за доставка. Срок за изработка на поръчката до 25 - 30 дни. Доставка с куриерска служба до ОФИС. Заплащане: Наложен платеж.
Цена: 156 лв./бр. с камък аметист
Поръчай

Вашето име

Вашия адрес ( задължително )

Вашия телефон ( изискване на куриерската служба )

Вашият Email

Вашaта поръчка

В древността костенурката е била смятана за загадъчно и символично същество „Тя крие тайните на Небето и Земята“ – казват и до днес в Китай за костенурката. Още в праисторически времена корубата й била сравнявана с небесния свод, а коремът й с плоския диск на Земята. Според племето ирокези прародителката на хората падала от небето в морето, по това време земята не съществувала. Костенурката качила Прародителката на гърба си, който видрата покрила с тиня, взета от дъното на океана. Така се образувал първият остров на гърба на костенурката, който се превърнал във земята. Заради своята черупка костенурката се приема като изображение на вселената – космография , мъжка и женска, човешка и космическа. До нас са стигнали предания за костенурката от: Далечния изток, Черна Африка, Америка и др. Тя символизира в: Китай – стабилност, четирите полюса на сътворението, мощ, равновесие, севера и зимата, тя притежава знанието и гадателски способности; Индия – сътворение ( Първичните води );
Камерун – истина – съдиите тикар от Камерун карали заподозрените да сядат на столчето – костенурка , за да не им позволят по време на разпита да лъжат; Япония – на костенурката засвидетелстват същото уважение, което отдават на жерава и на бора. Те й приписват десетки хиляди години живот – всезнаещ и благотворен; Южна Америка – индианците от Амазонка ползват бронята на костенурката, запушена от едната страна с восък за музикален инструмент, който се използва по време на инициационни церемонии. Българите са я използвали в архитектурата и декорацията – символ на връзка между Дух, Небе и Земя даващ дълголетие и мъдрост. В днешно време е символ на дълголетие, знание и познание, движение, мъдрост и връзка между Дух, Небе и Земя. Намира приложение и като коректор във Геомантията ( Фън Шуй ). Подходящ е за 60-70% от хората при проверка с махало. Изработва се от средата на 2004 година. Минерала ( камъка ) подобрява и акцентира над определени качества. Амулета се изработва
с различни минерали ( камъни ). Камък Ф 2,3 мм : – кабушон от естествен рубин, изумруд сапфир или друг минерал, и фасетиран планински кристал или синтетика.