03. ЦВЕТЕ на ЖИВОТА

Д. Мелхизедек: "...Цветето на Живота е единственото изображение, което съдържа в себе си до един аспектите на творението, всички математически формули, всеки закон на физиката, всяка хармония в музиката и всяка биологична форма ..."
Д. Мелхизедек:

Кат. №: 0 3 1 2 0

РАЗМЕР: Диаметър Ф 20 мм.
ГРАМАЖ: 3,9 - 4,3 гр./бр. Сребро пр. 925/1000
Амулета е с еднакви лице и гръб.
Направената "ПОРЪЧКА" се потвърждава до 24 ч. с посочен срок и офис за доставка. Срок за изработка на поръчката до 20 - 25 дни. Доставка с куриерска служба до ОФИС. Заплащане: Наложен платеж.
Цена: 53 лв./бр.
Поръчай

Вашето име

Вашия адрес ( задължително )

Вашия телефон ( изискване на куриерската служба )

Вашият Email

Вашaта поръчка

ЦВЕТЕ на ЖИВОТА

„Това е цялото познание както женско, така и мъжко – без изключение … Пропорциите на тази единствена рисунка съдържат всички възможни аспекти на живота …“ Д. Мелхизедек.
Цветето на Живота е името, което се дава на геометрична фигура, съставена от множество симетрично разпределени, припокриващи се кръгове вписани в шестоъгълник и като цяло представлява едно. Всичко природно красиво е математически вярно – модела на фигурата съществува в природата най – вече като подредба на отделни елементи.
Повтарящ се флорален мотив може да се открие като фреска или стенопис по стени и колони в храмове или сгради с окултно – ритуално предназначение от древността на много места по света. Флоралните мотиви са ползвани в християнските храмове най – вече като мотиви за стъклописи ( витражи ) или мозайки за под, а в мюсюлманските храмовете като мотиви за стенописи ( има забрана за рисуване на човешки фигури в храмове и Корана) или за решетки през които преминава светлина и по – рядко за стъклописи в храмове ( често срещани са като витражи в дворците на мюсюлманските владетели ). Много често за да се скрие геометрията на общия рисунъка са ползвани и други фигури ( например: квадрат, правоъгълник, триъгълник или други ) или флорални мотиви.
Д. Мелхизедек споменава Египет като първоизточник, но такива или подобни фрески има в Европа, Африка и Азия открити са и в България.

БЪЛГАРИЯ – ПАМЕТНИЦИ на КУЛТУРАТА:

bg_veliki preslaw

– X век Велики Преслав. Градежът на храм на един от двамата царе – Цар Симеон I или Цар Петър. Мозайка на пода в параклиса на владетеля. Като украсата на пода на централния кораб са намерени шест мозаични плетеници, изработени от мраморни и керамични блокчета в три цвята.

bg_demir baba teke

– 1612 / 1617 г. село Свещари, Североизточна България – Демир баба теке. Каменна плоча с фрески ( вероятно надгробна ). Предполага се, че тюрбето е построено от турците в средата на 16 век, вероятно върху тракийско светилище от 4 век пр.н.е.

Прави се връзка между стъпките на живота и геометрията на Цветето на живота. Това което е сигурно е, че сгради ( окултно-ритуални комплекси ) в които съществуват такива фрески или мотиви, са били в добро състояние и сградите са просъществували столетия и въпреки разрушенията има много запазени находки за археолозите. Флоралния мотив Цветето на живота се ползва от различни култури и религиозни вярвания в цял свят – християни, мюсюлмани, юдей, будисти, хиндуисти и други. При носене на амулета може да се комбинира и с други амулети. Възстановява психическото равновесие. Усилва интуицията и пара нормалните способности. Дава силна защита от агресия и зло. Амулета носен в областта на сърцето или слънчевия сплит има общо добро действие върху: чакрата на слънчевия сплит -Манипура, чакрата на сърцето – Анахата и чакрата на гърлото – Вишуддха. Амулета се прави от края на 2008 г. и е подходящ при 70-80 % от хората.