02. АМУЛЕТИ от БЪЛГАРИЯ и ТРАКИЯ

p_23127 g'a

Кат. №: 0 2 1 2 6 М4

РАЗМЕР: Диаметър: 27 мм.
ГРАМАЖ: 5 – 5,5 гр./бр. Сребро пр. 925/1000
КАМЪК: Централен – кабушон Ф 5 / 5,5 мм. естествен гранат и странични Ф 3 – 3,5 мм. естествени аметисти.. При поръчка моля посочете минерала в графа “ Вашата поръчка “.
Направената "ПОРЪЧКА" се потвърждава до 24 ч. с посочен срок и офис за доставка. Срок за изработка на поръчката до 20 - 25 дни. Доставка с куриерска служба до ОФИС. Заплащане: Наложен платеж.
Цена: 130 лв./бр. за Ag
Поръчай

Вашето име

Вашия адрес ( задължително )

Вашия телефон ( изискване на куриерската служба )

Вашият Email

Вашaта поръчка

Т Р И Н А К Р И Я
( Трискел, Трикрак, Трискелион, Трикверта )
От гръцки – τριναχρία , τρισκελης – трикрак ( триног ). От латински – triquetrum.
Тринакрията е соларен символ аналогичен на свастиката като общоприетата символиката е движението на слънцето – възход, зенит и залез ( хода на времето ). Въртенето ( кръженето ) на фигурата се подсилва с „ динамизиране “ на посоката. Другата символика се свързва с един девиз изписан върху герб „ Ще стои изправен накъдето и да го хвърлиш “. Тринакрията е известна още и като тройна свастика. За България Тринакрията се свързва с траките и гръцката митология – на остров Гелиоса е имало вълшебно стадо от крави като техния брой е бил равен на броя на дните в годината. Символа има до индоевропейски произход. Първата датировка е върху праисторически глинени съдове от периода на полското ( поле ) урнополагане и при мегалитни постройки в Ирландия от бронзовата епоха. Знака Тринакрия се среща навсякъде от Европа до Азия най – вече при народите от Хималаи, Тибет и Япония. За Европа знака е бил разпространен и ползван най – вече от северните народи,Тракия, а след това от Гърция – гърци, етруси, келти, викинги, нормани.
Поради силата на знака е широко разпространена и ползвана в хералдиката като част от герб на острови, градове или фамилии. Има много монети със символа Тринакрия. Форма получена на същия принцип като при тринакрия във християнството символизира Св. Троица. В днешно време е символ на познание, движение, мъдрост, защита и връзка между троични сили ( системи ) като например Дух, Небе и Земя. Намира приложение и като коректор в Геомантията ( Фън Шуй ). При радиестезично мерене и нумерология показва, че е подходящ при 50-60% от хората. Изработва се от 2007 година.
Амулета носен в областта на сърцето или слънчевия сплит има общо добро действие върху: чакрата на слънчевия сплит – Манипура, чакрата на сърцето – Анахата и чакрата на гърлото – Вишуддха. Минерала ( камъка ) подобрява и акцентира над определени качества. Амулета може да се изработи с различни от показаните минерали. Виж материала за: Гранат, Аметист
Пояснение: КАМЪК: Централен – кабушон  Ф 5 / 5,5 мм. естествен гранат и странични Ф 3 – 3,5 мм. естествени аметисти.. При поръчка моля посочете минерала в графа “ Вашата поръчка “. Снимката е на амулет от злато.